ალბათ იცით ცოცხალი ბოსტნეულისა და ახალი მწვანილის ჯანმრთელობის უზარმაზარი სარგებლის შესახებ. მაგრამ არსებობს ერთი პროდუქტი, რომელიც ცხობის დროს გაცილებით ჯანმრთელია, ვიდრე ნედლეული, და ეს არ არის კარტოფილი. ეს ხახვია. ის ძალიან ღირებულია სხეულისთვის ნედლი ფორმითაც კი, თუმცა ბევრი მას გვერდს უვლის პირში არც თუ ისე სასიამოვნო გემოს და შემდგომ სუნის გამო.ხახვის სასარგებლო თვისებების შესახებ, ბევრმა ადამიანმა შეცდომით იცის, რომ მისი სასარგებლო თვისებები ცხობის პროცესში მცირდება. ეს სიმართლეს არ შეესაბამება, რადგან მხოლოდ ეთერზეთები აორთქლდება და ღუმელში მოხვედრის შემდეგ, მისი მთელი სამკურნალო თვისებები მხოლოდ გაუმჯობესებულია.

როგორ გამოვაცხოთ ხახვი ღუმელში სწორად: გამომცხვარი/შემწვარი ხახვის უზარმაზარი უპირატესობა ნედლთან შედარებით არის ის, რომ მას აქვთ ძალიან საინტერესო პიკანტური გემო და საერთოდ არ ტოვებს უსიამოვნო სუნს. ამიტომ მისი ჭამა შიშის გარეშე შეიძლება დღის ნებისმიერ მონაკვეთში. ასეთი უჩვეულო კერძის მაქსიმალური სარგებლობის მისაღებად საჭიროა სწორად მოამზადოთ იგი.

გამოაცხვეთ ხახვი  100-150 გრადუსზე 15-30 წუთის განმავლობაში. ჯანმრთელობის საუკეთესო სარგებლობისთვის, ჭამეთ საშუალო ზომის ხახვის ნახევარი დილით უზმოზე და ნახევარი 2-3 საათით ადრე ძილის წინ. ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ თევზის ან ხორცის გარნირად. თურმე ძალიან გემრიელი კომბინაციაა.

ახლა გადავიდეთ ამ დახვეწილი კერძის სასარგებლო თვისებებზე.

გამომცხვარი ხახვი _ სასარგებლო თვისებები: გამომცხვარი ხახვის როლი განსაკუთრებით ხაზგასმულია დიაბეტით დაავადებულთა სამკურნალოდ. მის თვისებებს შეუძლია გლუკოზის დონის შემცირება და ნორმალიზება. გამომცხვარი ხახვი შეიცავს გოგირდს, რომელიც პასუხისმგებელია პანკრეასის გააქტიურებასა და ინსულინის საკმარის წარმოებაზე.

ხახვის შემადგენლობაში ასევე შედის რკინა, რომელიც აუცილებელია ადამიანისთვის, რადგან შეინარჩუნოს ორგანიზმის ნორმალური ფუნქციონირება. პნევმონიისა და ბრონქიტის დროს გამომცხვარ ხახვს აქტიურად იყენებენ როგორც მოზრდილების, ასევე ბავშვების სამკურნალოდ. ის უფრო ხშირად უნდა მიირთვას ყველამ, ვისაც სისხლის შედედების პრობლემა აქვს.

ინფარქტის ან ინსულტის შემდეგ, ექიმები გვირჩევენ ყოველდღიურად მივირთვათ გამომცხვარი ხახვი. ის ხელს უწყობს სისხლძარღვების გაწმენდას, ათეროსკლეროზული ფოლაქების მოცილებას. ეს ხელს უწყობს არტერიული წნევის ნორმალიზებას და ასევე შაკიკის გამარტივებას.

გამომცხვარი ხახვის არა მხოლოდ ჭამა შეიძლება, არამედ მალამოდ გამოყენებაც. წაისვით მისი კანი მუდმივ წყლულებსა და ჭრილობებზე, რათა დააჩქაროთ შეხორცების პროცესი. ასეთი ხახვისგან დამზადებულ კომპრესებს აქვს კარგი ანტიბაქტერიული ეფექტი. მათი გამოყენება შესაძლებელია ბუასილების სამკურნალოდ, რა თქმა უნდა, სამედიცინო მეთვალყურეობის ქვეშ.

რეგულარული გამოყენების შემთხვევაში, გამომცხვარ ხახვს შეუძლია გაათავისუფლოს მრავალი დაავადება და პროფილაქტიკური ეფექტი მოახდინოს.

Facebook კომენტარები