დახვეწილი და გენმოდიფიცირებული საკვების გამოყენება იწვევს ორგანიზმის მჟავიანობის ზრდას. ასეთი გარემო კი იდეალურია ჭარბი წონის, კიბოს და სხვა დაავადებების გასავრცელებლად იმისათვის, რომ ჯანმრთელობა შეინარჩუნოთ თქვენს სხეულს სჭირდება ტუტე გარემო.სხეულში არსებული მჟავიანობა ჯანმრთელობისთვის საზიანოა: როგორც მოგეხსენებათ, სხეული იღებს ენერგიას საკვებით და მათ შეუძლიათ მასში მჟავე ან ტუტე გარემოს შექმნა. ქრონიკული დამჟავება იწვევს ჯანმრთელობის სერიოზულ პრობლემებს.

ბალანსის შესანარჩუნებლად მნიშვნელოვანია ჯანსაღი საკვების მიღება, რომელიც არ შეიცავს მჟავას წარმოქმნის კომპონენტებს. მჟავე საკვების ყოველდღიური მოხმარება შეიძლება აციტოზის პროვოცირებას ახდენს – სხეულის შიდა გარემოს ქრონიკული მჟავიანობა. ამ ყოველივეს კი უკავშირდება შემდგომი პრობლემები: ძვლებიდან კალციუმის გამოდინება; განადგურებულია კბილები; დასუსტებული კუნთები; დაზიანებულია სახსრები; იქმნება თირკმლის ქვები; მცირდება სისხლის წნევა; სხეულში იწყება სითხის შეკავება; ხდება ფარისებრი ჯირკვლის ჰიპოფუნქცია;
ირღვევა ძილი; იზრდება ონკოლოგიის განვითარების რისკი.

რა არის საჭირო ტუტე დონის ასამაღლებლად_  ამისათვის საკმარისია დაიცვას შემდეგი რეკომენდაციები: დალიეთ დილით უზმოზე ერთი ჭიქა წყალი ლიმონის წვენით ან ჭიქა წყალი ორიოდე სუფრის კოვზი ვაშლის ძმრით; მიირთვით მეტი მწვანილი, ახალი ხილი და ბოსტნეული (განსაკუთრებით ბრიუსელის კომბოსტო, წიწაკა, ყაბაყი); მიირთვით მარილიანი ნედლი ნუში, რომელიც შეიცავს ბევრ ტუტე მიკროელემენტებს;  დალიეთ ნუშის რძე და კენკრის სმუზი; რეგულარულად ივარჯიშეთ; გააკეთეთ სუნთქვითი ვარჯიშები და დალიეთ მეტი წყალი; ყოველდღე არ ჭამოთ ხორცი; მინიმუმამდე შეამცირეთ შაქრიანი საკვებისა მოხმარება.

მჟავეს შემცელი საკვები, რომელიც უნდა შეიზღუდოს : ხორცი; ყველი; კვერცხი; რძენეიტრალურ საკვებში შედის პარკოსნები და თხილი.

შემდეგი პროდუქტები ტუტეა: ბოსტნეული (განსაკუთრებით ხილის ჯგუფიდან);
ხილი; ფოთლოვანი მწვანილი.

როგორ შევამოწმოთ pH ბალანსი? :  ორგანიზმში pH დონის განსაზღვრა შეგიძლიათ სპეციალური საცდელი ზოლების გამოყენებით. საკმარისია ზოლის ნერწყვის ან შარდის დატენიანება, შემდეგ კი ტესტის ფერის შედარება შეფუთვაში შეტანილი ფერის სტანდარტთან. შარდის გამოკვლევა უნდა ჩატარდეს დღეში რამდენჯერმე – ცარიელი კუჭზე, შემდეგ ჭამამდე რამდენიმე საათით ადრე და რამდენიმე საათის შემდეგ, ნორმა ითვლება 6.0-დან 7.0-მდე. საჭიროა ნერწყვის გამოკვლევა 10 – დან 12 საათამდე პერიოდში, ნორმა ითვლება 6,5 – დან 7,5 – მდე. თუ ტესტის შედეგები მჟავეა, მიირთვით მეტი ტუტე საკვები და მიჰყევით ცხოვრების ჯანსაღ წესს.

Facebook კომენტარები