თაფლი თავისთავად ფასდაუდებელი პროდუქტია. თაფლიან წყალს კი აქვს სასარგებლო თვისებები ნაწლავების მუშაობისთვის და პარაზიტების წინააღმდეგ საბრძოლველად და მჟავა-ტუტოვანი ბალანსის ნორმალიზაციისთვის. აქ მოცემულია, თუ როგორ მოვამზადოთ და მოვიხმაროთ თაფლიანი წყალი სწორად.ისეთი პროდუქტის ტენიანობა, როგორიცაა თაფლი, იდეალურია 18% (ეს ნიშნავს, რომ მთლიანობაში 18% წყალია, დანარჩენი კი მშრალი ნივთიერებები). თუ თაფლის შემადგენლობაში წყლის რაოდენობა იზრდება, ის მაშინვე იწყებს დუღილს, ამ მიზეზით საჭიროა მხოლოდ ახლად მომზადებული თაფლიანი წყლის გამოყენება. წინასწარ არ მოამზადოთ თაფლის წყალი!

თაფლიანი წყალი: სასწაული სასმელი
როგორ მოვამზადოთ თაფლიანი წყალი? ეს ძალიან მარტივია: თქვენ უნდა მიიღოთ 1 ჭიქა ჩვეულებრივი ტემპერატურის წყალი (ეს ინდივიდუალურია: ვიღაცას ურჩევნია ოთახის ტემპერატურის სითხე, ვიღაცას ოდნავ თბილი), გახსენით ერთი ჩაის კოვზი თაფლი წყალში და სასმელი უკვე  მზადაა დასალევად.

ალბათ ბერვმა იცის, რომ ტვინის უჯრედების საკვები მხოლოდ გლუკოზაა (შენიშვნა: არა შაქარი ან ფრუქტოზა). გლუკოზის ყველაზე მაღალი კონცენტრაცია კი გვხვდება ბუნებრივ ( მინარევების გარეშე) თაფლში. გლუკოზა ტვინის უჯრედებში შედის ფერმენტების (ცილების) დახმარების გარეშე. ეს უკანასკნელი შეიცავს ეგრეთ წოდებულ სატრანსპორტო ცილას, რომელიც აქტიურდება უშუალოდ გლუკოზით, საიდანაც გამომდინარეობს, რომ ორგანიზმში ენერგია არ იკარგება.

რაც უნდა გახსოვდეთ! თაფლიანი წყალი გამოიყენება დილით უზმოზე, გაღვიძების შემდეგ და საღამოს ძილის წინ. გარდა ამისა, ეს სასმელი ხელს უშლის შეშუპებას, რადგან ის თირკმელების გათავისუფლებისკენ ისწრაფვის.

თაფლი უნიკალური ბუნებრივი პროდუქტია. თაფლიანი წყლის სარგებელი კი უდავოა. ამიტომ, თუ თქვენს ჯანმრთელობაზე ზრუნავთ, წესად აქციეთ ამ შესანიშნავი სასმელის დალევა ყოველ დილით. ეფექტის მისაღებად დიდხანს ლოდინი არ მოგიწევთ ! გარდა ამისა, გემრიელია.

Facebook კომენტარები