მკვლევარების უმეტესობა თვლის, რომ აუცილებელია სხეულის ”დამატებითი” დახმარება დიდი რაოდენობით სუფთა წყლისა და გარკვეული საკვების სახით.ვაშლი: ისინი შესანიშნავია სხეულის დეტოქსიკაციისთვის და ვაშლის წვენი ხელს უწყობს ვირუსების, მაგალითად, გრიპის მოქმედებას. ვაშლი შეიცავს პექტინს, რომელიც ხელს უწყობს მძიმე მეტალების ნაერთებისა და სხვა ტოქსინების ეფექტურად მოცილებას ორგანიზმიდან. შემთხვევითი არ არის, რომ პექტინი შედის დეტოქსიკაციის პროგრამებში ნარკომანიის მკურნალობაში, რომლებიც იყენებენ ჰეროინს, კოკაინს და მარიხუანას. გარდა ამისა, ვაშლი ხელს უწყობს ნაწლავის პარაზიტების მოცილებას, კანის გარკვეულ დაავადებებს, ეხმარება შარდის ბუშტის ანთების მკურნალობას და ხელს უშლის ღვიძლის პრობლემებს.

ჭარხალი: ჩვენი სხეულის მთავარი “გამწმენდი” ტოქსინებისა და სხვა “არასაჭირო” ნივთიერებებისგან არის ღვიძლი. ჭარხალი კი ბუნებრივად ეხმარება ღვიძლის გაწმენდას. ბევრი ექიმი გირჩევთ, რომ მუდმივად მიირთვათ ყველანაირი ჭარხალი – მოხარშული, გამომცხვარი, ჩაშუშული, გამოიყენეთ ქონდარი კერძების და დესერტების მომზადებაში.

ნიახური: აუცილებელია დეტოქსიკაციისთვის. ის ხელს უწყობს სისხლის გაწმენდას, ხელს უშლის შარდმჟავას სახსრებში დაგროვებას და ასტიმულირებს ფარისებრი ჯირკვლისა და ჰიპოფიზის ჯირკვლებს. ნიახური ასევე მოქმედებს როგორც მსუბუქი შარდმდენი საშუალება, რაც თირკმელებისა და შარდის ბუშტის მუშაობას უადვილებს. ხახვი: ხელს უწყობს ტოქსინების ელიმინაციას კანის საშუალებით. გარდა ამისა, ის წმენდს ნაწლავებს.

კომბოსტო: მისი ანთების საწინააღმდეგო თვისებები უკვე დიდი ხანია ცნობილია. კომბოსტოს წვენს იყენებენ კუჭის წყლულის სამკურნალოდ. და რძემჟავა, რომელიც კომბოსტო შეიცავს მსხვილი ნაწლავის ჯანმრთელობას. გარდა ამისა, სხვა ბოსტნეულის მსგავსად, კომბოსტო შეიცავს სულფორფანს, ნივთიერებას, რომელიც ეხმარება ორგანიზმს ტოქსინების წინააღმდეგ ბრძოლაში.

ნიორი: შეიცავს ალიცინს, რომელიც ხელს უწყობს ტოქსინების აღმოფხვრას და ასევე ხელს უწყობს სისხლის თეთრი უჯრედების შენარჩუნებას. ნიორი ასუფთავებს სასუნთქ სისტემას და სისხლს. ნაკლებად ცნობილი თვისება: ის ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ნიკოტინის მოცილებას და შეიძლება დიეტის შესანიშნავი დამატება იყოს მოწევის შეწყვეტისას. არტიშოკი: ისევე, როგორც ჭარხალი, კარგია ღვიძლისთვისაც, რადგან ასტიმულირებს ნაღვლის გამოყოფას. გარდა ამისა, შეიცავს ანტიოქსიდანტებს და ბოჭკოებს.

ლიმონი: ლიმონის წვენის დალევა რეკომენდებულია თბილ წყალში დამატებით. ეს ლიმონათი ერთგვარი მატონიზირებელია ღვიძლისა და გულისთვის. გარდა ამისა, ის ხელს უშლის თირკმელებში ქვების წარმოქმნას, რომელთა ტუტე ხასიათისაა. დიდი რაოდენობით C ვიტამინი ხელს უწყობს სისხლძარღვთა სისტემის გაწმენდას.

ჯანჯაფილი: მისი გაციების საწინააღმდეგო თვისებები საყოველთაოდ ცნობილია. მაგრამ კოჭას დიაფორეზული მოქმედება ერთდროულად აძლევს სხეულს ტოქსინების მოცილებას კანის საშუალებით. სტაფილო: სტაფილო და სტაფილოს წვენი ეხმარება სუნთქვის, კანის დაავადებების მკურნალობას. გამოიყენება ანემიის დროს და მენსტრუალური ციკლის მოსაწესრიგებლად.

წყალი: ჩვენს ყველა ქსოვილს და უჯრედს წყალი სჭირდება, რომ კარგად იმუშაოს. ჩვენი ფსიქიკური ჯანმრთელობაც კი დამოკიდებულია წყლის რაოდენობაზე. როდესაც სხეული დეჰიდრატირებულია, ეს უარყოფითად მოქმედებს სხეულის ყველა ფუნქციაზე. თანამედროვე ადამინმა დაკარგა ჩვევა სუფთა წყლის დალევის, ყავის, ჩაის და ტკბილი სოდათი ჩანაცვლებაზე. შედეგად, მაგალითად, შეერთებულ შტატებში მოსახლეობის დაახლოებით 75% ქრონიკული დეჰიდრატაციაა. ამრიგად, წყლის მოხმარების გაზრდა (თანამედროვე დიეტოლოგების აზრით, დღეში 1,5 – 2 ლიტრი ნორმაა) მნიშვნელოვანი ამოცანაა.

Facebook კომენტარები