შეგიძლიათ სახსრების ტკივილისგან გათავისუფლდეთ, თუ ამ პროდუქტებს გამორიცხავთ თქვენი რაციონიდან!სახსრების ტკივილი იწვევს დიდ დისკომფორტს და გადაადგილების შეუძლებლობასაც კი. უფრო მავნე ზეგავლენას ახდენს დაზარალებულის ფსიქოლოგიურ მდგომარეობაზე. სახსრების ტკივილის ძირითადი მიზეზებია: დაზიანებები, ჩიყვი, მოტეხილი ან ნაღრძობი ძვლები.

სახსრების ტკივილი შეიძლება გამწვავდეს ზოგიერთი საკვებით, ამიტომ სახსრების ტკივილისა და თანმდევი შედეგების შესამცირებლად რეკომენდებულია შემდეგი პროდუქტების თავიდან აცილება:

შაქარი და სწრაფად ასათვისებელი ნახშირწყლები: თავიდან უნდა აიცილოთ რაფინირებული შაქარი, რადგან ის ასტიმულირებს ანთების ფაქტორებს უჯრედის ციტოპლაზმის გაყოფიდან. მოერიდეთ ცომეულს, კანფეტს, შოკოლადს და სოდას. ასევე შეზღუდეთ კარტოფილის, პურის, ბრინჯის, თეთრი ფქვილის პროდუქტების მოხმარება. გარდა ამისა, ამ პროდუქტების ზედმეტი მოხმარება იწვევს სხეულის წონის ზრდას და, შესაბამისად, სახსრებზე სტრესს.

-წითელი და გადამუშავებული ხორცი: ამ ტიპის ხორცი შეიცავს პურინის ნაერთებსა და ნიტრატებს, რომლებიც აუარესებენ  სახსრების მდგომარეობასა. ცნობილია, რომ ეს ნივთიერებები ასევე ხელს უწყობენ კიბოს წარმოქმნას.-Სიმინდის ზეთი: ამ ტიპის ზეთი მდიდარია ომეგა -6 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც მონაწილეობენ ანთების საპასუხო რეაქციაში. რეკომენდებულია სიმინდის ზეთის ჩანაცვლება ზეთისხილის, სელის, გოგრის ან არაქისის ზეთით.
-ლუდი: ლუდი მდიდარია პურინებით, რომლებიც გარდაიქმნება შარდმჟავად. სხეულში შარდმჟავას ჭარბი რაოდენობის დაგროვება იწვევს, მარილების სახსრებში დალექვას და პოდაგრას/ნიკრისის ქარს. ლუდისადმი ზედმეტი გატაცება ასევე იწვევს წონის მატებას მასთან დაკავშირებული ყველა სხვა უარყოფითი შედეგებით.

-Მარილი: სუპერმარკეტების საკვები შეიცავს მარილის და სხვა კონსერვანტების გადაჭარბებულ რაოდენობას. მათი გამოყენება იწვევს წყლის და მარილის დისბალანსს, რაც გავლენას ახდენს სახსრების მდგომარეობაზე.-ნატრიუმის საკვები დანამატი: ნატრიუმის საკვები დანამატი არის ფართოდ გავრცელებული დანამატი საკვები პროდუქტების გემოსა და ფერის გასაუმჯობესებლად და შეუძლია გააძლიეროს სახსრების ტკივილი და ანთება. შეეცადეთ არ ჭამოთ საკვები მისი შემცველობით.

Facebook კომენტარები