1969 წელს საბჭოთა მეცნიერებმა ცივი წყლის უჩვეულო თვისება აღმოაჩინეს, რაც სწრაფი კვების ობიექტების მფლობელებმა კარგად გამოიყენეს. მეცნიერების ჩაატარებულმა ექსპერიმენტმა დაადასტურა, რომ თუ საკვებს ცივ სასმელს დავაყოლებთ დანაყრების შეგრძნება 4-5 საათიდან 20 წუთამდე დავა. საკვები სწრაფად ტოვებს კუჭს, ცილოვანი კომპონენტები ნაწლავებში რჩება და ლპება, ამან კი შესაძლობა ნაწლავური დაავადებები და დიზბაქტერიოზი გამოიწვიოს. ეს წესი ნაყინსაც ეხება, თუ საჭმელს დააყოლებთ დანაყრების შეგრძნება მალე გაქრება.

აღსანიშნავია, რომ სწორედ ამაზე ააწყო საკუთარი ბიზნესი “მაკდონალდსმა”. როცა ადამიანი სენდვიჩს, ჰამბურგერს, ჩიზბურგერს ცივ სასმელთან ერთად მიირთმევს, ვერ ნაყრდება და კიდევ ყიდულობს.

ალბათ არ შეგინიშნავთ, რომ “მაკდონალდსში” ცხელი სასმელები (ჩაი და ყავა) ცივთან შედარებით ძვირია და მათ პოპულარიზაციაზე ნაკლებად ზრუნავენ.

ახლა უკვე იცით, რომ საკვებთან ერთად ცივი სასმლის მირთმევა მავნებელია, გაითვალისწინეთ ჩვენი რჩევა და მისდიეთ ჯანსაღი ცხოვრების წესს.

Facebook კომენტარები